Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2011 15:49 - Водата чува- експеримент
Автор: megi4 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 7654 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 06.10.2011 09:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Винаги съм вярвала в силата на думите, във влиянието, което те оказват върху нас и не само нас. Изречения от сорта на „противоположностите се привличат” за мен винаги са били измишльотина. Привличаме подобни на нас неща. Срещаме се с хора, които отразяват нашите мисли и чувства. И ако има нещо в околните, което не харесваме, то това може само да ни каже що за хора сме ние. Бях чувала и гледала клипчета за експеримент с вода, който доказва тази теория, но никога не се бях решавала да го направя и да го видя със собствените си очи. Ето че обаче един ден се заинатих и реших, че ще докажа не само на себе си, но и на всички около мен, че позитивното отива при позитивното и че негативното преследва негативното. Взех три чаши, сложих им малко ориз на дъното и ги напълних с еднакво количество вода от чешмата с еднаква температура. Захлупих ги с по една чинийка и им залепих по една бележка. На първата чаша пишеше „хубава, добра, полезна”. На втората пишеше „грозна, лоша, вредна”, а на третата поставих бележка с надпис „нищо”. Поставих ги в една обща стая в апартамента, но на различни места, така че всички те бяха на голямо разстояние една от друга. През следващия един месец аз казвах на всяка една чаша само думите, които бяха изписани върху нея всеки ден по веднъж. На първата казвах „ти си много хубава, добра и полезна”, на втората казвах „ти си много грозна, лоша и вредна”, а третата я игнорирах без да й казвам каквото и да било. Изричах тези думи шепнейки, така че другите чаши да не ги чуят. Докато казвах позитивните неща на „добрата” чаша аз се усмихвах и се опитах наистина да си създам добро настроение. Докато говорех на „лошата” се опитвах да звуча сърдита. Третата чаша беше контролната група, която щеше да ми помогне да разбера какво се случва по принцип с водата, която стои в това състояние в продължение на месец. Ако всичко, което бях чула и видяла, беше вярно, то водата, на която не казвах нищо, трябваше да е по-бистра от „лошата” и по-мътна от „добрата”. Ако това станеше, то щеше да значи, че „добрата” е приела моите позитивни вибрации и в следствие на това е променила структурата си, така че да е бистра макар и след месец престой. „Лошата” щеше да е приела негативните вибрации и да потъмнее повече от обикновено.

Изминаха се 20 дена и аз вече видях разликата. Все пак изчаках да стане месец от деня, в който ги бях поставила и ето ги и резултатите:  image Махнах чинийките, които бях сложила върху тях, за да се види раликата между тях. През повърхността на „добрата” вода оризът се виждаше кристално ясно. Погледнато през тази на „лошата” никой не можеше да каже, че вътре има нещо, освен ако не знаеше за него. Неутралната вода беше по-ясна от „лошата” и по-мътна от „добрата”. Не знаех какво да очаквам от ориза, но това, което видях беше, че този, който бях поставила в „добрата” вода си беше почти толкова твърд, колкото и когато го взех от пакета. Оръзтът в „лошата” вода обаче се беше разкашкал и почти приличаше на пюре. Съжалявам, че нямам снимка на ориза, но миризмата беше непоносима J

По принцип бях чувала, че докато говориш на чашите в продължение на един месец те трябва да са в различни стаи за да си сигурен, че никоя не чува какво казвяш на останалите две. Но аз мисля, че това би провалило експеримента, тъй като по този начин трите чаши ще са подложени на различни шумове и на края на експеримента дори и да има разлика няма да е ясно дали тя идва от различните думи, които изговаряш или от различните шумове, които тези чаши чуват в различните стаи.
Мисля, че този експеримент много ясно показва факта, че думите имат огромна сила и че всичко около нас е такова, каквото е, само заради нас самите- нашите мисли, желания и настроения. Ето и още няколко снимки на водите. А ако все още не сте сигурни в това, което казвам, можете и сами да го пробвате J                      image image                       image



Гласувай:
9


Вълнообразно



1. boris66 - boris66-megi4
29.07.2011 16:03
Да така е водата им памет !
цитирай
2. boristodorov56 - Удивително!
29.07.2011 16:43
Удивително!
цитирай
3. mt46 - !!!
29.07.2011 18:24
Чудесен експеримент!... Не знаех, че водата "чува"...
цитирай
4. анонимен - от Севт Непримиримии
29.07.2011 19:58
Това отдавна е известно!
В Църквата се прави "Водосвет".Върху водата се четат части от Евангелието,които ..въздействат върху водата и й придават Божия благодат,чрез Словото.
У дома имам светена вода ат 2 години и изобщо не е променила вкусовите си качества,а си е като току що налята.
Наскоро пък ми попадна някакво медицинско проучване,което доказва,че хора които де къпят по - често имат по - здрава имунна система.
Хубава вечер!
цитирай
5. megi4 - Това отдавна е известно! В Цър...
29.07.2011 21:07
анонимен написа:
Това отдавна е известно!
В Църквата се прави "Водосвет".Върху водата се четат части от Евангелието,които ..въздействат върху водата и й придават Божия благодат,чрез Словото.
У дома имам светена вода ат 2 години и изобщо не е променила вкусовите си качества,а си е като току що налята.
Наскоро пък ми попадна някакво медицинско проучване,което доказва,че хора които де къпят по - често имат по - здрава имунна система.
Хубава вечер!


Знаех само това за светената вода, благодаря за останалата информация :) Но също знам, че не е добре да се държи светена вода в дом, където има кавги и където съответно водата може да придобие точно обратната структура.
Дано все пак всеки да си извади извод от този експеримент, защото дори и да го знаем често го забравяме и не се възползваме от тази сила. Поздрави :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: megi4
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 37067
Постинги: 30
Коментари: 26
Гласове: 63
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930